Sastojci 10 osoba
BISKVIT
60 g Glatkog brašna Podravka
60 g Gussnela Dolcela (gustina)
60 g kakaa u prahu Dolcela
1 Prašak za pecivo Docela
5 žlica soka višnje iz kompota Podravka
5 žlica višnjevače
5 jaja
50 g otopljenog maslaca
50 g čokolade za kuhanje
100 g Šećera ( kristal)
KREMA
2 Vanilin pudinga Dolcela
naribane čokolade
DEKORACIJA
500 ml Slatkog vrhnja Dolcela
višnje iz kompota Podravka
sitno naribane čokolade crne za kuhanje
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo
Lino lada nougat
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Gussnel
Kakao u prahu
Prašak za pecivo
Kompot višnja
Maxi puding okus vanilija
Lino lada milk
Vanilin šećer
Puding okus vanilija
Šlag 5+
Kompot višnja
Lino lada nougat
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
123456789101112
Priprema
1.
Bjelanjke s prstohvatom soli izradite u čvrsti snijeg.
2.
Žumanjke pomiješane sa šećerom i vanilinim šećerom izradite pjenasto te dodajte sok od višanja i rakije i kratko sjedinite.
Žumanjke pomiješane sa šećerom i vanilinim šećerom izradite pjenasto te dodajte sok od višanja i rakije i kratko sjedinite.
3.
Čokoladu rastopljenu s maslacem dodajte smjesi žumanjaka i kratko pomiješajte.
Čokoladu rastopljenu s maslacem dodajte smjesi žumanjaka i kratko pomiješajte.
4.
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte te dodajte kakao i gustin.
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte te dodajte kakao i gustin.
5.
Suhe sastojke dodajte u smjesu od žumanjaka i sjedinite.
Suhe sastojke dodajte u smjesu od žumanjaka i sjedinite.
6.
Istučene bjelanjke dodajte u smjesu i polako, pjenjačom sjedinite.
Istučene bjelanjke dodajte u smjesu i polako, pjenjačom sjedinite.
7.
U kalup od 26 cm koji je obložen nemasnim papirom dodajte smjesu, protresite kalup i udarite nekoliko puta o stol da izađe zrak. Vrata od pećnice ne otvarajte dok ne prođe barem pola vremena od pečenja. Stavite peći na 180 stupnjeva i tijesto provjerite čačkalicom. Kad je pečen, biskvit izrežite na tri dijela.
U kalup od 26 cm koji je obložen nemasnim papirom dodajte smjesu, protresite kalup i udarite nekoliko puta o stol da izađe zrak. Vrata od pećnice ne otvarajte dok ne prođe barem pola vremena od pečenja. Stavite peći na 180 stupnjeva i tijesto provjerite čačkalicom. Kad je pečen, biskvit izrežite na tri dijela.
8.
Biskvite premazati marmeladom i natopiti sokom od višanja.
Biskvite premazati marmeladom i natopiti sokom od višanja.
9.
Skuhajte dva vanilin pudinga i umijšajte 100 g nasjeckane čokolade za kuhanje te ostavite da se ohladi. Umiješajte 1/3 šlaga u ohlađeni puding i kremom namazati kore.
10.
Ostatkom šlaga premažite i dekorirajte tortu te površinu torte dekorirajte isjeckanom čokoladom.
Ostatkom šlaga premažite i dekorirajte tortu te površinu torte dekorirajte isjeckanom čokoladom.
Posluživanje
izvor:coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar