utorak, 24. travnja 2018.

Čokoladni cupcakes s Nutellom i višnjama



Čokoladni cupcakes s višnjama i Nutellom.. ili ljubav na prvi pogled! Nešto posebno! Nešto što obara s nogu, čini nas sretnima… kao i čokolada sama!
Sastojci
Muffini


4 jaja
170 g šećera
1 vanilin šećer
350 g čokolade za kuhanje
120 g margarina
180 g brašna
2 žlice kakaa u prahu
Nadjev od višanja
1 teglica kompota od višanja
3 žlice šećera
3 žlice gustina
Nutella krema
400 g Mascarpone sira
5 žlica Nutelle
Priprema
Višnje ocijedite iz kompota. Tri žlice kompota odvojite, a u preostali kompot dodajte šećer i stavite da zakuha. Gustin razmutite s tri žlice kompota koje ste prethodno odvojili te dodajte u dio koji ste već krenuli zagrijavati. Kad se počne zgušnjavati dodajte i višnje.


Maknite nadjev od višanja s vatre i ostavite da se hladi. Pećnicu zagrijte na 175°C, a kalup za muffine obložite papirnatim košaricama ili premažite maslacem. Čokoladu usitnite pa zajedno s margarinom otopite na pari.
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte otopljeni margarin i čokoladu, a zatim brašno i kakao u prahu. Dobro sjedinite sve sastoje pa otprilike po jednu žlicu smjese stavljajte u kalup/košarice za muffine. Dodajte žličicu nadjeva od višanja, a zatim prekrijte još jednom žlicom čokoladne smjese.
Muffine pecite između 15 i 20 minuta na temperaturi od 175°C. Kad se muffini potpuno ohlade pripremite kremu. Mascarpone sir izmiksajte s pet žlica Nutelle .Ostavite kremu desetak minuta u hladnjaku, a nakon toga pomoću slastičarske vrećice ukrasite cupcakese i poslužite se!
izvor : kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...