Napravite lazanje s dodatkom sezonskih kraljica – jagoda i šlaga. Umjesto pečenja alternative za listove lazanja, poslužite se gotovim keksima i skratite vrijeme pripreme.
Jagode i šlag
Jagode i šlag
Sastojci:
500 ml slatkog vrhnja
100 grama šećera u prahu
2 žlice ekstrakta vanilije
400 grama prhkih keksiju
450 grama svježih jagoda
500 ml slatkog vrhnja
100 grama šećera u prahu
2 žlice ekstrakta vanilije
400 grama prhkih keksiju
450 grama svježih jagoda
Priprema:
1. Ručnim mikserom istucite slatko vrhnje u šlag sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije.
1. Ručnim mikserom istucite slatko vrhnje u šlag sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije.
2. Složite lazanje na sljedeći način: na dno pravokutne i dublje posude stavite malo kreme, po njoj poslažite kekse, premažite šlagom i dodajte jagode nasjeckane na tanke kriške.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Na vrhu ukrasite sa svježim jagodama i mljevenim keksima.
3. Stavite u hladnjak prije posluživanja. Dobar tek!
izvor:kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar