ponedjeljak, 30. travnja 2018.

DA LI STE PROBALI OVAJ RECEPT SA ROTKVOM? RIJEŠITE SE PROBLEMA SA BUBREZIMA ZA SVA VREMENA




Jednogodišnja ili dvogodišnja zeljasta biljka, porijeklom iz Azije, jedna od najstarijih kulturnih biljaka koja je veoma rasprostranjena u svijetu. Odlična je protivb bolesti bubrega, vodene bolesti, za izbacivanje kamenca iz mokraćnog mjehura, za liječenje katara crijeva, proliva, skorbuta, bolesti pluća, gihta, reume, išijasa, promuklosti, kašlja, grčeva, za iskašljavanje, protiv glista, opadanja kose, za čišćenje rana, kao diuretik.
Rotkva je veoma rasprostranjena u svijeu. Upotrebljava se njen korijen, više kao začin, salata ili lijek nego kao prehrambena povrtlarska namirnica, ponajviše zbog žestogog ukusa koji mu daje gorušičavo ulje. Pošto je teško probavljiva, a nema naročito prehrambenih vrijednosti, koristi se uglavnom kao dodatak jelima. Rotkva u sebi sadrži natrijuma, kalijuma, magnezijuma, vitamine, nigrosina, rafanola, sumporneheterozide, gorke i ljute materije.
Recept:


Za otklanjanje bolova bubrežni bolesnici mogu koristiti ovaj oblog. izmješa se crna rotkva i ražano brašno i uz pomoć ključale vode umijesi u mekano tijesti. Ono se namaže preko lanene krpe 1 cm debljine i privije na bolno mjesto. Preko toga se poveže toplom flanelskom krpom.
izvor:megagiga

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...