četvrtak, 26. travnja 2018.

Ukus za deset..



Sastojci
Biskvit
300gr brasna
150gr rogača
350gr šecera
250ml ulja
1litar mlijeka
2 kafene kašike arome vanilije
2 kesice praška za pecivo
Preliv
25gr kakaoa
100gr secera
110ml ruma
300ml mlijeka
1 kafena kašika arome vanilije
150gr tamne čokolade

Priprema
1.
U dublji sud sipati brasno, prasak za pecivo, mljeveni rogac, secer, aromu vanilije, ulje i mlijeko! Lagano promijesati da se sastojci sjedine! Smjesa ce biti prilicno rijetka, ali tako treba biti 🙂
2.
Smjesu sipati u podmazan i pobrasnjen pleh (dimenzije pleha 35×25cm). Peci 25-30minuta u rerni zagrijanoj na 170 stepeni.
3.
Pecen kolac pustiti da se prohladi desetak minuta pa ga isjeci na kocke zeljene velicine (pazljivo rezati da bi bilo urednije jer je kolac u ovoj fazi mek i ljepljiv), zatim ga preliti vrucim prelivom koji smo skuhali dok se kolac pekao!
Preliv
1.
U serpicu sipati mlijeko, rum, secer, kakao, aromu vanilije i cokoladu, zagrijavati na laganoj vatri uz mijesanje. Kada prokuha pustiti da lagano kljuca par minuta! Vrucim prelivom preliti isjecen i jos topao kolac! Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa staviti u frizider na par sati!

Posluživanje
Kolac posluziti dobro rashladjen 🙂
izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...