Sastojci
Biskvit
300gr brasna
150gr rogača
350gr šecera
250ml ulja
1litar mlijeka
2 kafene kašike arome vanilije
2 kesice praška za pecivo
Preliv
25gr kakaoa
100gr secera
110ml ruma
300ml mlijeka
1 kafena kašika arome vanilije
150gr tamne čokolade
Biskvit
300gr brasna
150gr rogača
350gr šecera
250ml ulja
1litar mlijeka
2 kafene kašike arome vanilije
2 kesice praška za pecivo
Preliv
25gr kakaoa
100gr secera
110ml ruma
300ml mlijeka
1 kafena kašika arome vanilije
150gr tamne čokolade
Priprema
1.
U dublji sud sipati brasno, prasak za pecivo, mljeveni rogac, secer, aromu vanilije, ulje i mlijeko! Lagano promijesati da se sastojci sjedine! Smjesa ce biti prilicno rijetka, ali tako treba biti 🙂
1.
U dublji sud sipati brasno, prasak za pecivo, mljeveni rogac, secer, aromu vanilije, ulje i mlijeko! Lagano promijesati da se sastojci sjedine! Smjesa ce biti prilicno rijetka, ali tako treba biti 🙂
2.
Smjesu sipati u podmazan i pobrasnjen pleh (dimenzije pleha 35×25cm). Peci 25-30minuta u rerni zagrijanoj na 170 stepeni.
Smjesu sipati u podmazan i pobrasnjen pleh (dimenzije pleha 35×25cm). Peci 25-30minuta u rerni zagrijanoj na 170 stepeni.
3.
Pecen kolac pustiti da se prohladi desetak minuta pa ga isjeci na kocke zeljene velicine (pazljivo rezati da bi bilo urednije jer je kolac u ovoj fazi mek i ljepljiv), zatim ga preliti vrucim prelivom koji smo skuhali dok se kolac pekao!
Pecen kolac pustiti da se prohladi desetak minuta pa ga isjeci na kocke zeljene velicine (pazljivo rezati da bi bilo urednije jer je kolac u ovoj fazi mek i ljepljiv), zatim ga preliti vrucim prelivom koji smo skuhali dok se kolac pekao!
Preliv
1.
U serpicu sipati mlijeko, rum, secer, kakao, aromu vanilije i cokoladu, zagrijavati na laganoj vatri uz mijesanje. Kada prokuha pustiti da lagano kljuca par minuta! Vrucim prelivom preliti isjecen i jos topao kolac! Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa staviti u frizider na par sati!
U serpicu sipati mlijeko, rum, secer, kakao, aromu vanilije i cokoladu, zagrijavati na laganoj vatri uz mijesanje. Kada prokuha pustiti da lagano kljuca par minuta! Vrucim prelivom preliti isjecen i jos topao kolac! Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa staviti u frizider na par sati!
Posluživanje
Kolac posluziti dobro rashladjen 🙂
Kolac posluziti dobro rashladjen 🙂
izvor:coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar