Lagana torta blagih ukusa koja izgleda jako lijepo. Podsjeća na klasične orah torte ali je jako jednostavna. Ovo je torta naših mladih dana, divna krema posuta orasima.

Sastojci
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 10 kašika mljevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- Prstohvat soli
- Naribanu koru pomorandže po želji
- 100 ml ruma
- 1 margarin
- 200 grama čokolade
- 3 šlag-krem od vanile
- 450 ml mlijeka
Način pripreme
- Umutiti u čvrsti snjeg bjelanca sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom i kad se dobije glatka krema dodati prašak za pecivo i brašno. Ručno umiješati bijelanca i žumanca i tokom miješanja dodati orahe.
- Smjesu za koru istresti u pouljeni i pobrašnjeni pleh.
- Koru peći 20 min na 220C.
- Kad je pečena pustiti da se ohladi i onda je prerezati na dva jednaka dijela.
- Umutiti margarin sa 200 g rastopljenje i prohlađene čokolade. Posebno umutiti 3 šlag krema od čokolade sa mlijekom i spojiti kremove.
- Rumom bogato natopiti ohlađene kore. Pa obilato filovati. Fila ima dovoljno da se torta slaže po principu kora-fil-kora-fil i da se premaže bočne strane.
Izvor: domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar