Sastojci:
- 3 manje tikvice
50 grama svježeg kozijeg sira
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika nasjeckanog svježeg peršuna
½ čajne kašičice svježe iscijeđenog soka od limuna
so i biber po želji
Priprema:
1. Zagrijte gril tavu ili roštilj.
2. Dobro operite tikvice, pa ih izrežite po dužini na kriške debljine oko pola centimetara.
3. Premažite ih maslinovim uljem, solju i biberom.
4. Ispecite ih na roštilju nekoliko minuta sa svake strane da povrće omekša, ali ne izgubi svoju tvrdoću do kraja.
5. U zdjeli pomiješajte koziji sir, nasjeckani peršun i limunov sok. Pola kašike ovog nadjeva stavite na rub kriške od tikvica. Zarolajte tikvicu. Po potrebi možete upotrijebiti čačkalicu ako imate problema sa stabiliziranjem rolica.
6. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Odmah poslužite.
Savjet plus:
Ako želite unaprijediti okus rolica, u sirni nadjev možete dodati komadiće paprike, gljiva, listiće mladog špinata ili koju drugu namirnicu.
1. Zagrijte gril tavu ili roštilj.
2. Dobro operite tikvice, pa ih izrežite po dužini na kriške debljine oko pola centimetara.
3. Premažite ih maslinovim uljem, solju i biberom.
4. Ispecite ih na roštilju nekoliko minuta sa svake strane da povrće omekša, ali ne izgubi svoju tvrdoću do kraja.
5. U zdjeli pomiješajte koziji sir, nasjeckani peršun i limunov sok. Pola kašike ovog nadjeva stavite na rub kriške od tikvica. Zarolajte tikvicu. Po potrebi možete upotrijebiti čačkalicu ako imate problema sa stabiliziranjem rolica.
6. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Odmah poslužite.
Savjet plus:
Ako želite unaprijediti okus rolica, u sirni nadjev možete dodati komadiće paprike, gljiva, listiće mladog špinata ili koju drugu namirnicu.
Izvor: Webtribune.rs
Nema komentara:
Objavi komentar