Sastojci
- 7 kom jaja
- 7 kasika secera
- 14 kasika mljevenih oraha
- 3 kasike brasna
- 1,5 kasika ulja
- 1 kesica praska za pecivo
Bijeli fil
- 1.5 l mlijka
- 12 kasika secera
- 15 kasika brasna
- 4 kesice vanilinog secera
- 375 gr margarina
- 8 kasika secera u prahu
Crni fil
- 100gr tamne cokolade
- 200gr mljevenih oraha
- 200gr secera
- 1 casa vode
- jos je potrebno
- 8 pakovanja jaffa keksa
- sok od pomorandze
glazura
- 200gr cokolade
- 50 gr nargarina
- malo mlijeka
Priprema
Dobro umutiti 7 jaja sa secerom, dodati ostale sastojke i ispeci koru u plehu oblozenom papirom za pecenje.Ponovo umutiti 7 jaja sa secerom dodati ostale sastojke za koru i ispeci drugu koru.Kad se kore ohlade rasjeci ih tako da se dobije 4 tanke kore—- skuvati BIJELI FIL od navedenih sastojaka.Kad se ohladi dodati umucen margarin sa secerom u prahu.—CRNI FIL—Uspinovati secer sa 2, 5 dcl vode dodati cokoladu i orahe promijesati i ostaviti da se ohladi ( ovaj fil mora biti malo rjedji ako je gust dodajte malo vode
Svaku koru kad slazete dobro natopite sokom od ponorandze
1 kora-bijeli fil -jaffa keks(natopljen u soku pomorandze i cokoladnom stranom okrenut na dole) —-2 kora-crni fil citav-—-3 kora beli fil jafa keks natopljen u soku od pomorandzepa opet bijeli fil—-4 kora preko glazura od otopljene cokolade sa strane premazati ostatkom fila
1 kora-bijeli fil -jaffa keks(natopljen u soku pomorandze i cokoladnom stranom okrenut na dole) —-2 kora-crni fil citav-—-3 kora beli fil jafa keks natopljen u soku od pomorandzepa opet bijeli fil—-4 kora preko glazura od otopljene cokolade sa strane premazati ostatkom fila
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar