četvrtak, 21. lipnja 2018.

Čokoladna torta sa hurmama!



Sastojci:
za koru


    1. 10 belanaca
    1. 250 g šećera
    1. 200 g seckanih oraha
    1. 250 g seckanih urmi
    4 kašike brašna
za fil
    1. 10 žumanaca
    1. 10 kašika šećera u prahu
    1. 150 g čokolade za kuvanje
    250 g margarina
za dekoraciju
    1. 100 g čokolade

    1. šaka seckanih oraha
    1. seckane urme
    kesica šlag kreme sa ukusom vanile
Priprema
Od navedenih sastojaka za koru peku se dve kore u velikom plehu (dimenzije oko 40*40 cm).
Umutiti 5 belanca u čvrst sneg pa postepeno, uz neprestano mućenje, dodati 125 g šećera. Mutiti dok se ne dobije čvrst šam. Dodati 2 kašike brašna i varjačom lagano izmešati masu a zatim dodati i 125 g seckanih urmi i 100 g seckanih oraha, pa i njih lagano umešati u masu. Pleh premazati margarinom i obložiti pek-papirom. Masu rasporediti ravnomerno po celoj površini i staviti da se peče na 150 C oko 30-40 minuta. Kora se suši i proverava čačkalicom kad počne da dobija braonkastu boju. Pečenu koru ohladiti i podeliti na dva dela. Postupak pripreme ponoviti sa preostalim sastojcima za drugu koru.
Umutiti 10 žumanaca i šećer u prahu i kuvati na pari dok se ne zagreje i malo zgusti. Čokoladu izlomljenu na kockice ubaciti u žumanca i mešati dok se ne istopi. Skloniti sa vatre i ohladiti. Umutiti penasto margarin. U margarin dodati ohlađeni krem, izmešati mikserom dok se ne sjedine sastojci.

Fil podeliti na 4 dela, s tim da 1/4 fila bude malo veća, ona kojom se filuje cela torta.
Čokoladu otpiti na tihoj vatri sa malo vode i ulja i glazurom premazati tortu. Preko glazure posipati seckane orahe. Umutiti šlag prema sadržaju na kesici. Stranice torte dekorisati šlagom i po obodu torte naređati sekane urme.
izvor : kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...