Ako ste ljubitelj marcipana, ovaj desert morate probati. Jer, ove fine kuglice s aromom badema, obavijene krokantom od lješnjaka te slatkim iznenađenjem u unutrašnjosti kao da su kreirane za vas!
Sastojci:
- 200 g marcipana
- 100 g šećera u prahu
- 1 bjelanjak
- 30 g suhih brusnica
- 3 kapi arome gorkog badema
Ostalo:
- bijela čokolada
- krokant lješnjaka
Priprema:
U prikladnu zdjelu izmrvite marcipan, a zatim dodajte šećer u prahu, aromu badema i bjelanjak. Smjesu dobro izmiksajte pa umiješajte sitno nasjeckane brusnice ili kandirane trešnje.
Uzimajte komadiće tijesta, u sredinu stavite 1/2 kockice bijele čokolade pa oblikujte kuglice.
Kuglice uvaljajte u krokant lješnjaka. Krokant nježno utisnite da se bolje primi za kuglicu.
Kuglice od marcipana slažite na veliki lim za pečenje kojeg ste prekrili masnim papirom.
Kuglice pecite otprilike 10-12 minuta na 170 °C.
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar