Sastojci
oko 1 kg mladih tikvica
50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
100 g Pšenične krupice Podravka
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
5 jaja
250 g svježeg sira ili ricotte
1 žlica Vegete Natur
papar
sol
oko 1 kg mladih tikvica
50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
100 g Pšenične krupice Podravka
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
5 jaja
250 g svježeg sira ili ricotte
1 žlica Vegete Natur
papar
sol
Priprema
Tikvice operite, naribajte i ostavite sa strane (nemojte ih soliti).
Brašno, pšeničnu krupicu i prašak za pecivo izmiješajte.
Tikvice operite, naribajte i ostavite sa strane (nemojte ih soliti).
Brašno, pšeničnu krupicu i prašak za pecivo izmiješajte.
Jaja razmutite, umiješajte sir, Vegetu Natur, papar i sol.
Dodajte u smjesu brašna i na kraju umiješajte tikvice.
Vatrostalnu posudu promjera 28 cm premažite maslacem i pospite grizom, pa ulijte pripremljenu smjesu.
Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta (dok lijepo ne porumeni).
Posluživanje
Pečenu pitu narežite toplu i poslužite. Pitu možete poslužiti i hladnu uz jogurt.
Dodajte u smjesu brašna i na kraju umiješajte tikvice.
Vatrostalnu posudu promjera 28 cm premažite maslacem i pospite grizom, pa ulijte pripremljenu smjesu.
Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta (dok lijepo ne porumeni).
Posluživanje
Pečenu pitu narežite toplu i poslužite. Pitu možete poslužiti i hladnu uz jogurt.
Savjet
Prije pečenja pitu možete zaliti slatkim vrhnjem.
Prije pečenja pitu možete zaliti slatkim vrhnjem.
Izvor.kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar