Vrlo čokoladna, vrlo sočna i vrlo ukusna, a priprema se bez pečenja!
Sastojci:
Sastojci:
Podloga:
200 g keksi petit
100 g čokolade crne za kuhanje
100 g maslaca
100 g čokolade crne za kuhanje
100 g maslaca
Krema:
200 g slatkog vrhnja
200 g čokolade crne za kuhanje
1/2 šalice jake crne kave
200 g čokolade crne za kuhanje
1/2 šalice jake crne kave
Ganache krema:
200 g čokolade crne za kuhanje
200 g slatkog vrhnja
200 g slatkog vrhnja
Priprema:
Podloga:
Petit kekse i čokoladu zajedno samljemo i u smjesu stavimo otopljeni maslac te sve zajedno pomješamo. Tepsiju malo nauljimo te potisnemo smjesu u kalup.
Stavimo u frižider…
Petit kekse i čokoladu zajedno samljemo i u smjesu stavimo otopljeni maslac te sve zajedno pomješamo. Tepsiju malo nauljimo te potisnemo smjesu u kalup.
Stavimo u frižider…
Krema:
Čokoladu za kuhanje otopimo u mikrovalnoj. Slatko vrhnje i crnu kavu izmiksamo dok ne bude čvrsta smjesa te postepeno dodajemo otopljenu čokoladu polako mješajući.
Izvadimo podlogu iz frižidera te stavimo kremu i vratimo u frižider dok se krema ne stisne.
Čokoladu za kuhanje otopimo u mikrovalnoj. Slatko vrhnje i crnu kavu izmiksamo dok ne bude čvrsta smjesa te postepeno dodajemo otopljenu čokoladu polako mješajući.
Izvadimo podlogu iz frižidera te stavimo kremu i vratimo u frižider dok se krema ne stisne.
Ganache krema:
Slatko vrhnje zagrijemo do vrenja te prelijemo po izlomljenoj čokoladi i mješamo dok se čokolada ne rastopi.
Prelijemo po kremi, vratimo u frižider i pričekamo da se čokolada stisne (kojih pola sata).
Slatko vrhnje zagrijemo do vrenja te prelijemo po izlomljenoj čokoladi i mješamo dok se čokolada ne rastopi.
Prelijemo po kremi, vratimo u frižider i pričekamo da se čokolada stisne (kojih pola sata).
izvor:kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar