Sastojci:
200 g margarina
250 g šećera
3 žumanca
200 g brašna
200 g mljevenih oraha
250 ml mlakog mlijeka
1 prašak za pecivo
50 g grožđica
3 kašike ruma
3 bjelanca
250 g šećera
3 žumanca
200 g brašna
200 g mljevenih oraha
250 ml mlakog mlijeka
1 prašak za pecivo
50 g grožđica
3 kašike ruma
3 bjelanca
Glazura:
100 g bijele čokolade
80 g margarina
kašika ulja
80 g margarina
kašika ulja
Priprema:
Pjenasto izmiksati margarin sa šećerom dodajući žumanca.
Miksajući, u masu dodati brašno s praškom za pecivo, mljevene orahe i mlijeko. Na kraju umiješati grožđice prethodno namočene u malo mlijeka i rum. Na kraju umiješati posebno izrađen čvrst snijeg od bjelanaca.
Masu rasporediti u model za kuglof i peći u zagrijanoj pećnici 50-60 minuta na umjerenoj temperaturi.
Pečen, ohlađen kuglof preliti čokoladnom glazurom.
Pjenasto izmiksati margarin sa šećerom dodajući žumanca.
Miksajući, u masu dodati brašno s praškom za pecivo, mljevene orahe i mlijeko. Na kraju umiješati grožđice prethodno namočene u malo mlijeka i rum. Na kraju umiješati posebno izrađen čvrst snijeg od bjelanaca.
Masu rasporediti u model za kuglof i peći u zagrijanoj pećnici 50-60 minuta na umjerenoj temperaturi.
Pečen, ohlađen kuglof preliti čokoladnom glazurom.
Izvor:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar