Sastojci
KORA
7 bjelanjaka
7 kasika secera
300 gr sjeckanih orasa
100 gr sjeckanih datula(hurme)
100 gr grozdjica
3 supene kasike brasna
1/2 pr. za pecivo
7 kasika secera
300 gr sjeckanih orasa
100 gr sjeckanih datula(hurme)
100 gr grozdjica
3 supene kasike brasna
1/2 pr. za pecivo
KREMA
7 zumanjaka
7 kasika secera
200 gr cokolade
250 gr putera
7 kasika secera
200 gr cokolade
250 gr putera
DEKORACIJA
300 ml slaga
Priprema
1.
7 bjelanjaka umutiti dobro sa 7 kasika secera.Mutiti negdje oko 15 min.
7 bjelanjaka umutiti dobro sa 7 kasika secera.Mutiti negdje oko 15 min.
2.
Grozdjice potopiti malo u vodu.Poslije ih dobro posusiti.Orase samljeti na malo krupnije.
Grozdjice potopiti malo u vodu.Poslije ih dobro posusiti.Orase samljeti na malo krupnije.
Datule isjeckati na sto sitnije.
Od 3 kasike brasna oduzeti 1 i posuti po datulama.Posto su datule jako ljepljive trebate ih malo proturiti kroz brasno.
3.
Sad mikser ostavite sa strane i uzmite zicu ili kasiku.
Sad mikser ostavite sa strane i uzmite zicu ili kasiku.
4.
U smjesu od bjelanjaka dodajte prvo orase,pa datule pa grozdjice i na kraju 2 kasike brasna koje ste pomjesali sa pola pr. za pecivo.
U smjesu od bjelanjaka dodajte prvo orase,pa datule pa grozdjice i na kraju 2 kasike brasna koje ste pomjesali sa pola pr. za pecivo.
5.
Staviti u pleh velicine 30x 25 da se pece.
Staviti u pleh velicine 30x 25 da se pece.
Peci samo 8 min.Iskljuciti pec i ostraviti jos 12 min u peci.Koru ostaviti da se potpuno ohladi.
6.
7 zumanjaka umutiti sa 7 kasika secera i kuhati na pari.Kad ste skuhali jos u toplo dodati cokoladu.
7 zumanjaka umutiti sa 7 kasika secera i kuhati na pari.Kad ste skuhali jos u toplo dodati cokoladu.
7.
Kad se potpuno ohladi dodati puter i napraviti kremu.
Kad se potpuno ohladi dodati puter i napraviti kremu.
8.
Kore presjeci na 3 djela po duzini.
Kore presjeci na 3 djela po duzini.
Sad staviti prvu koru i preko nje kremu.
Drugu koru i preko nje kremu.
9.
Poklopite trećom korom
Ukrasite šlagom
9.
Poklopite trećom korom
Ukrasite šlagom
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar