subota, 30. lipnja 2018.

Ekstra čokoladne ledene kocke za moju mamu!



Sastojci
za biskvit
    1. 5 kom jaja
    1. 5 kašika šećera
    1. 5 kašika brašna
    1. 3 kašike kakaa
    1. 2 kašike ulja
    1. 1 kom prašak za pecivo
    1. za preliti biskvit

    1. 2,5 dl vode
    1. 250 g šećera
    3 kašike čokolade u prahu
za fil
    1. 7 dl mlijeka
    1. 7 kašika šećera
    1. 7 kašika brašna
    1. 250 g putera
    1. 1 kom vanilin šećer
    1. 1 dl slatke pavlake za šlag
    200 g tamne čokolade
i još
    1. 100 g tamne čokolade
    2 kašike ulja
Priprema
Najprije pripremiti preliv, kuvati vodu i šećer 10-ak minuta, dodati čokoladu u prahu i miješati da se istopi, ostaviti da se ohladi.
za biskvit odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer pa mutiti da se šećer istopi. Dodavati jedno po jedno žumance i ulje i miješati najmanjom brzinom. Izmiješati brašno, kakao i prašak za pecivo pa umiješati u smjesu najmanjom brzinom.
Smjesu sipati u pleh 25×35 cm obložen papirom za pečenje.
Peći na 180 C kad se odvoji od ivica pleha pečen je.
Vruć biskvit preliti ohlađenim prelivom.


U 2 dl mlijeka razmutiti brašno, ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati brašno i kuvsti neprekidno miješajući. Kad se smjesa zgusne ostaviti da se ohladi, povremeno promiješati da se ne stvori korica. Umutiti slatku pavlaku pa ostaviti sa strane. Umutiti puter pa u njega dodavati po 1 kašiku smjese od brašna i mutiti dok se ne utroši sva smjesa. Na kraju umiješati umućenu slatku pavlaku.
Odvojiti 4-5 kašika bijele kreme pa premazati ohlađen biskvit.
Na pari istopiti 200 g tamne čokolade pa umiješati u bijelu kremu, dobro izmiješati da se sjedini.
Istopiti 100 g čokolade sa 2 kašike ulja pa preliti ohlađen kolač. Ostaviti u frižider da se čokolada stegne.
izvor  kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...