SASTOJCI
Kora
5 jaja
4 kasike secera
5 kasika brasna
1 kasika kakaoa
1 kesica praska za pecivo
Preliv za koru:
1 dl. hladnog mleka
Kora
5 jaja
4 kasike secera
5 kasika brasna
1 kasika kakaoa
1 kesica praska za pecivo
Preliv za koru:
1 dl. hladnog mleka
Fil
400 ml. mleka
200-250 gr. secera
1 kesica vanil secera
5 kasika brasna
200 gr. margarina
200 gr. zele bombona
400 ml. mleka
200-250 gr. secera
1 kesica vanil secera
5 kasika brasna
200 gr. margarina
200 gr. zele bombona
Dekoracija
60 gr. otopljene cokolade
40 gr. rendane cokolade
60 gr. otopljene cokolade
40 gr. rendane cokolade
PRIPREMA
Kora
Odvojiti belanca od zumanaca. Belanca umutiti u cvrst sneg sa secerom, dodati zumanca i umutiti. Brasno pomesati sa kakaom i praskom za pecivo pa dodati u umucenu smesu i sve lagano sjediniti varjacom. Smesu uliti u podmazan i brasnom posut pleh.
Kora
Odvojiti belanca od zumanaca. Belanca umutiti u cvrst sneg sa secerom, dodati zumanca i umutiti. Brasno pomesati sa kakaom i praskom za pecivo pa dodati u umucenu smesu i sve lagano sjediniti varjacom. Smesu uliti u podmazan i brasnom posut pleh.
Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Pecenu koru izbockati nozem i jos dok je vruca preliti je hladnim mlekom. Ostaviti koru da se ohladi.
Fil
200 ml. mleka staviti sa secerom i vanil secerom da provri. U ostatku mleka razmutiti brasno pa razmucenu smesu dodati u provrelo mleko i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
200 ml. mleka staviti sa secerom i vanil secerom da provri. U ostatku mleka razmutiti brasno pa razmucenu smesu dodati u provrelo mleko i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa ohladjenim filom, zatim dodati iseckane zele bombone.
Dobro izmesati varjacom.
Pripremljen fil naneti na ohladjenu koru.
60 gr. cokolade otopiti sa malo ulja pa kolac prosarati sa otopljenom cokoladom, zatim posuti sa 40 gr. rendane cokolade.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar