četvrtak, 21. lipnja 2018.

Ambasador kolac..



SASTOJCI
Kora
5 jaja
4 kasike secera
5 kasika brasna
1 kasika kakaoa
1 kesica praska za pecivo
Preliv za koru:
1 dl. hladnog mleka


Fil
400 ml. mleka
200-250 gr. secera
1 kesica vanil secera
5 kasika brasna
200 gr. margarina
200 gr. zele bombona
Dekoracija
60 gr. otopljene cokolade
40 gr. rendane cokolade
PRIPREMA
Kora
Odvojiti belanca od zumanaca. Belanca umutiti u cvrst sneg sa secerom, dodati zumanca i umutiti. Brasno pomesati sa kakaom i praskom za pecivo pa dodati u umucenu smesu i sve lagano sjediniti varjacom. Smesu uliti u podmazan i brasnom posut pleh.
Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Pecenu koru izbockati nozem i jos dok je vruca preliti je hladnim mlekom. Ostaviti koru da se ohladi.
Fil
200 ml. mleka staviti sa secerom i vanil secerom da provri. U ostatku mleka razmutiti brasno pa razmucenu smesu dodati u provrelo mleko i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa ohladjenim filom, zatim dodati iseckane zele bombone.
Dobro izmesati varjacom.


Pripremljen fil naneti na ohladjenu koru.
60 gr. cokolade otopiti sa malo ulja pa kolac prosarati sa otopljenom cokoladom, zatim posuti sa 40 gr. rendane cokolade.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...