Sastojci:
17 jaja
12 kašika šećera
250 g putera
250 g badema
250 g šećera u prahu
kora od limuna
4 kašike sitno izlomljenog keksa
3 kašike “maraskino” likera
17 jaja
12 kašika šećera
250 g putera
250 g badema
250 g šećera u prahu
kora od limuna
4 kašike sitno izlomljenog keksa
3 kašike “maraskino” likera
Priprema:
Korak 1.
Umutiti patišpanj od 12 jaja, kristal šećera, strugane kore od limuna, keksa natopljenog u likeru i obarenih oljustenih i mlevenih badema. Namazati kalup masnoćom, posuti brašnom, sipati masu i peći.
Korak 2.
Fil: Umutiti puter sa šećerpm u prahu pa dodavati jedno po jedno i tako 5 žumanaca. Nafilovati tortu, premazati je spolja i posuti sitno iseckanim bademima.
Fil: Umutiti puter sa šećerpm u prahu pa dodavati jedno po jedno i tako 5 žumanaca. Nafilovati tortu, premazati je spolja i posuti sitno iseckanim bademima.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar