8 komada jabuke zlatni delišes
1/2 l vode
1/2 kg šećera
1 limun (sok)
1 kesica v. šećera
1/2 l vode
1/2 kg šećera
1 limun (sok)
1 kesica v. šećera
punjenje
150 gr mlevenih oraha
100 gr dolce de leche kreme
dekoracija
100 gr dolce de leche kreme
50 gr putera
2-3 supene kašike ulupane slatke pavlake
2 kašike grilijaž-a
Dodaj u popis za kupnju
Coolinarika zna koji su recepti najbolji!
Uz newsletter
znat ćeš i ti!
znat ćeš i ti!
Priprema
1.
staviti šećer i vodu da provri
1.
staviti šećer i vodu da provri
2.
jabuke izdubiti pa oljuštiti
jabuke izdubiti pa oljuštiti
3.
staviti jabuke da se kuvaju u sirupu oko 10 minuta
staviti jabuke da se kuvaju u sirupu oko 10 minuta
4.
izvaditi ih na tacnu da se ocede i ohlade
izvaditi ih na tacnu da se ocede i ohlade
5.
izmešati orahe sa dulce de leche kremom i puniti ohlađene jabuke
izmešati orahe sa dulce de leche kremom i puniti ohlađene jabuke
6.
sirup u kome su se kuvale jabuke staviti da se još malo kuva da se dobije gustina meda
sirup u kome su se kuvale jabuke staviti da se još malo kuva da se dobije gustina meda
7.
kada se sirup ohladi preliti ga preko jabuka
kada se sirup ohladi preliti ga preko jabuka
8.
umutiti puter sa dolce de leche kremom i dodati ulupanu slatku pavlaku
umutiti puter sa dolce de leche kremom i dodati ulupanu slatku pavlaku
9.
pre služenja dekorisati sa ovim kremom, posuti grilijaž i služiti dobro ohlađeno
pre služenja dekorisati sa ovim kremom, posuti grilijaž i služiti dobro ohlađeno
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar