utorak, 10. travnja 2018.

Tko još ne voli tikvice!!:) Da proba te ovaj recepat odma ce te ih zavoljeti..



Sastojci
3 srednje tikvice(moze se probati i sa patlidzanima)l
3-4 jaja
100g brasna
150-200 g purece šunke
200g edamera,trapista ili mocarele
180g kisele pavlake 12m.m.
so,vegeta,biber


Priprema
1.
Tikvice oguliti,i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.
2.
Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.
3.
Przimo tikvice da malo porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.Isprobala draga Zorica(Pomoravka),i otad tako radim.
4.
Unutrasnjost vatrostalne posude(u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo red tikvica.
5.
Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan,i tako dok ne potrosimo sve sastojke.Ja sam dobila tri sloja,s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom..
6.
Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
7.
Pecemo na 200C oko 30 min.
Posluživanje
Najbolje tikvice posluziti tople.


izvor:recepti za top jela i poslastice.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...