ponedjeljak, 2. travnja 2018.

Moji domaći rezanci svaki put uspiju..

Sastojci

  • 4 dl glatkog brašna

  • 2 cijela jaja
  • žumanjka
  • 1-2 žlice hladne vode
  • prstohvat soli
  • Sastojci

    Priprema

    1. 1.
      U pliću široku posudu staviti glatko brašno. U sredinu brašna napraviti jamicu u koje staviti cijela jaja, žumanjke, sol i vodu
    2. 2.
      Sa nožem početi mijesiti u krugovima od sredine prema van……

    3. 3.
      ….. a zatim nastaviti mijesiti rukom.
    4. 4.
      Kada se smjesa poveže, prebaciti na dasku i nastaviti mijesiti rukom, dodavajući po potrebi malo brašna, dok tijesto ne postane glatko i čvrsto
    5. 5.
      Podijeliti na pet dijelova…..
    6. 6.
      …. i razvaljati ih vrlo tanko.
    7. 7.
      …… pa malo posušiti radi lakšeg rezanja.
    8. 8.
      Razvaljano tijesto izrezati na trake, zarolati i rezati oštrim nožem. Iako imam mašinicu za razance, ipak mi je njadraže narezati ručno.
    9. 9.
      Narezane rezance dobro posušiti na stolnjaku …..
    10. 10.
      …. i spremiti u kutiju.
    Izvor: brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...