SASTOJCI:
BISKVIT:
12 jaja
12 žlica šećera
9 žlica brašna
7 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
prstohvat
12 jaja
12 žlica šećera
9 žlica brašna
7 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
prstohvat
KREMA:
1 l mlijeka
4 pudinga od čokolade
150 gr čokolade za kuhanje
6 žlica šećera
250 gr margarina sobne temperature
1 l mlijeka
4 pudinga od čokolade
150 gr čokolade za kuhanje
6 žlica šećera
250 gr margarina sobne temperature
OSTALO:
400 ml vrhnja za šlag
6 žlica marmelade od marelice
400 ml vrhnja za šlag
6 žlica marmelade od marelice
SOČNI KAKAO BISKVIT
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, i u bjelanjke dodajte prstohvat soli, te izradite u čvrsti snijeg.
2. U žumanjke dodajte šećer i pjenasto izradite mikserom.
3. Prašak za pecivo dodajte u brašno i promiješajte žličicom, dodajte i kakao promiješajte i dodajte u žumanjke, mikserom sjedinite.
4. Dio bjelanjaka dodajte i lagano pjenjačom pomiješajte do pola. Dodajte i ostatak bjelanjaka i pjenjačom sjedinite, ali čim smjesa postane ujednačena prestanite sa miješanjem da smjesa ne padne.
5. Na dno kalupa 26 cm postavite masni papir i ulijte smjesu, stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 35-40 minuta.
6. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, a onda ga razrežite na tri jednaka dijela.
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, i u bjelanjke dodajte prstohvat soli, te izradite u čvrsti snijeg.
2. U žumanjke dodajte šećer i pjenasto izradite mikserom.
3. Prašak za pecivo dodajte u brašno i promiješajte žličicom, dodajte i kakao promiješajte i dodajte u žumanjke, mikserom sjedinite.
4. Dio bjelanjaka dodajte i lagano pjenjačom pomiješajte do pola. Dodajte i ostatak bjelanjaka i pjenjačom sjedinite, ali čim smjesa postane ujednačena prestanite sa miješanjem da smjesa ne padne.
5. Na dno kalupa 26 cm postavite masni papir i ulijte smjesu, stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 35-40 minuta.
6. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, a onda ga razrežite na tri jednaka dijela.
IZRADA ČOKOLADNE KREME
1. Puding i šećer pomiješajte sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljeni puding i kuhajte dok smjesa ne postane gusta.
3. Sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu, miksajte dok se čokolada ne istopi.
4. Prebacite puding u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se tako ohladi.
5. Ohlađenoj smjesi skinite prozirnu foliju, izradite mikserom i dodajte izrezani margarin sobne temperature kojeg dobro sjedinite.
Vrhnje za šlag izradite u čvrsti šlag.
1. Puding i šećer pomiješajte sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljeni puding i kuhajte dok smjesa ne postane gusta.
3. Sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu, miksajte dok se čokolada ne istopi.
4. Prebacite puding u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se tako ohladi.
5. Ohlađenoj smjesi skinite prozirnu foliju, izradite mikserom i dodajte izrezani margarin sobne temperature kojeg dobro sjedinite.
Vrhnje za šlag izradite u čvrsti šlag.
OVAKO SE SLAŽE ČOKOLADNA TORTA
1. Biskvit premažite sa 3 žlice marmelade.
2. Pola kreme.
3. Pola čvrsto izrađenog vrhnja za šlag.
4. Biskvit premažite sa 3 žlice marmelade.
5. Ostatak kreme.
6. Ostatak čvrsto izrađenog šlaga.
7. Biskvit lagano prstima pritisnite.
OVAKO SE SLAŽE ČOKOLADNA TORTA
1. Biskvit premažite sa 3 žlice marmelade.
2. Pola kreme.
3. Pola čvrsto izrađenog vrhnja za šlag.
4. Biskvit premažite sa 3 žlice marmelade.
5. Ostatak kreme.
6. Ostatak čvrsto izrađenog šlaga.
7. Biskvit lagano prstima pritisnite.
1. Biskvit premažite sa 3 žlice marmelade.
2. Pola kreme.
3. Pola čvrsto izrađenog vrhnja za šlag.
4. Biskvit premažite sa 3 žlice marmelade.
5. Ostatak kreme.
6. Ostatak čvrsto izrađenog šlaga.
7. Biskvit lagano prstima pritisnite.
OVAKO SE SLAŽE ČOKOLADNA TORTA
1. Biskvit premažite sa 3 žlice marmelade.
2. Pola kreme.
3. Pola čvrsto izrađenog vrhnja za šlag.
4. Biskvit premažite sa 3 žlice marmelade.
5. Ostatak kreme.
6. Ostatak čvrsto izrađenog šlaga.
7. Biskvit lagano prstima pritisnite.
Dekorisati po želji..
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar