TOČAK TORTA
SASTOJCI:
1 šolja šećera
1 šolja mlijeka
1,5 kašikica sode bikarbone
3 do 4 kašike džema
3 kašike ulja
1,5 šolja brašna
1,5 dl mlijeka, soka ili razblaženog ruma
1/2 l mlijeka
3 do 4 kašike šećera
2 puding vanilije
150 gr maslaca
150 gr šećera u prahu
šlag krema
150 ml mlijeka za šlag
PRIPREMA:
Umutiti šećer i mlijeko, a potom dodati džem, ulje, brašno i sodu bikarbonu. Peći koru u plehu oko 15 minuta na 150 stepeni. Kad se prohladi, poprskati koru mlijekom, sokom ili rumom.
Kore isjeći na 4 do 5 uzdužnih traka. U pola l mlijeka skuhati 2 pudinga sa 3 do 4 kašike šećera. Kad se prohladi, dodati margarin i šećer u prahu, izjednačiti masu i premazati svaku traku.
Trake slagati ukrug, kao pitu, da se dobije oblik točka i izgleda kao da ima više kora. Tortu spolja premazati kremom i ukrasiti šlagom.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar