150 g piškota
● 6 žlica šećera
● 75 g maslaca
● 500 g svježeg krem sira
● 2 jaja
● 1/2 žličice kave
● 2 žličice skuhane kave
● 1 žličica aroma vanilije
● 200 ml slatko vrhnje za šlag
● kakao
Priprema:
1. Izmrvite 150 g piškota zajedno sa 2 žlice šećera i 75 g maslaca sobne temperature. Smjesu dobro rukama izmiješajte i lagano ju utisnite u kalup obložen masnim papirom za pečenje.
2. Izmiksajte 500 g svježeg krem sira sa 2 jaja, 4 žlice šećera, 2 žlice skuhane kave, 1 žličicom arome vanilije i pola žličice mljevene kave. Izmiksanu kremu prelijte preko utisnutih piškota.
3. Tortu pecite na 180 stupnjeva C oko 35-40 minuta. Sve dok sredina kolača ne bude čvrsta.
4. Tortu ukrasite tučenih slatkim vrhnjem i pospite kakaom u prahu.
2. Izmiksajte 500 g svježeg krem sira sa 2 jaja, 4 žlice šećera, 2 žlice skuhane kave, 1 žličicom arome vanilije i pola žličice mljevene kave. Izmiksanu kremu prelijte preko utisnutih piškota.
3. Tortu pecite na 180 stupnjeva C oko 35-40 minuta. Sve dok sredina kolača ne bude čvrsta.
4. Tortu ukrasite tučenih slatkim vrhnjem i pospite kakaom u prahu.
Izvor: Domaćica
Nema komentara:
Objavi komentar