ponedjeljak, 4. lipnja 2018.

Slasna i kremasta, pravo savršenstvo okusa !



Sastojci:

1 l mlijeka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanilije
300 g mliječne Milka čokolade
100 g bijele Milka čokolade
500 ml slatkog vrhnja
Plazma keksa koliko je dno kalupa za torte
Priprema:
U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u šerpu srednje veličine te na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuha.

Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.
Sačekajte da se puding ohladi, a zatim ga podijelite na dva jednaka dijela te u jedan stavite otopljenu mliječnu, a u drugi otopljenu bijelu čokoladu. Miješajte dok se smjesa ne ujednači.
Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobijene smjese ubacite u svaku od dvije smjese s čokoladama, a polovinu ostavite sa strane.


Plazma keks namočite u mlijeko i redajte po dnu kalupa za torte.
Preko keksa rasporedite kremu s bijelom čokoladom, zatim kremu s mlijenom čokoladom, a na kraju izmiksano slatko vrhnje (šlag).
Izvor.doznajemo.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...