ponedjeljak, 4. lipnja 2018.

NUTELA TORTA: idealna za rodjendane,djeca je obozavaju!!



POTREBNO:

Za biskvit (ispeći po tom receptu dva biskvita):
6 jaja
6 kasika šećera
4 kasike brašna
3 kasike kakaa
pola praška za pecivo
3 kasike vode
Za kremu:
1,5 litar mlijeka
12 dekagrama gustina
6 dekagrama brašna
160 dekagrama šećera
1 tegla nutelle ili bilo kojeg kakao namaza (cca 6 velikih žlica)
25 dekagrama margarina
I još: manje pakiranje pettit beure keksa, 1/2 l vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Za biskvite odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti pa postepeno dodavati ostale sastojke. Na kraju umiješati kuhačom čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Izliti smjesu u lim na papir za pečenje pa peći u zagrijanoj pećnici na 175°C 35 min. Pečeni biskvit iskrenuti iz lima, odstraniti papir za pečenje i ohladiti. Postupak ponoviti i sa drugim biskvitom. Ako želite drugu koru dobiti u drugoj nijansi, umjesto kakaa koristite čokoladu u prahu jer je na svjetlija ili jednostavno napravite žuti biskvit bez kakaa

Za kremu zakuhati litru mlijeka a ostatak mlijeka umutiti sa gustinom, brašnom i šećerom. Kada mlijeko provrije, ukuhati u njega smjesu s gustinom. Kuhati kremu uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Malo prohladiti pa u mlačnu kremu umiješati nutelu. Potpuno ohladiti pa u hladno umiksati izrađen margarin.
Biskvite prerezati uzdužno kako biste dobili po četiri kore. Svaku koru pokapati sa nekoliko žlica mlijeka pa premazivati naizmjence kremom. Na kraju svega poslagati petit kekse namočene u mlijeko. Dobro rashladiti (najbolje preko noći pa premazati šlagom i ukrasiti.
Sretan rođendan slavljenici a svima ostalima dobar tek
izvor : kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...