Sastojci
- 1 kg jabuka
- 1 vanil secer
- 1 Rum-secer
- 130 g secera
- 30 g kakaa
- 30 g cokolade u prahu
- 300 g brasna
- 1/2 paketica praska za pecivo
- 100 ml jogurta tekuceg
- 100 ml ulja
- 1 naranca naribana korica
Priprema
- Jabuke ocistiti i naribati. U njih umijesati sve vste secera i koricu narance. Ostaviti oko 30minuta da pusti sok.
- Zatim dodati jogurt, ulje i sve dobro promijesati.
- Napomenica: Ovisno o slatkoci jabuka, dodati ili oduzeti secera.
Umjesto rum secera moze rum ili par kapi arome ruma.
Brasno pomijesati s praskom, cokoladom i kakaom i dodati smjesi od jabuka.Pecnicu ugrijati na 200°C
Brasno pomijesati s praskom, cokoladom i kakaom i dodati smjesi od jabuka.Pecnicu ugrijati na 200°C
Smjesu izliti u lagano nauljeni pleh .Peci oko 40 minuta.
Kolac ostaviti da se hladi. Narezati, posipati secerom u prahu i posluziti.
Kolac ostaviti da se hladi. Narezati, posipati secerom u prahu i posluziti.
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar