Jednostavan, kremast i puuuno ga ima
Sastojci
– 1 l mlijeka
– 3 pudinga od vanilije
– 1 kasika gustina
– 200gr secera u prahu
– 1 margarin
– 100gr cokolade za kuhanje
– 300gr Plazme
– 1 l mlijeka
– 3 pudinga od vanilije
– 1 kasika gustina
– 200gr secera u prahu
– 1 margarin
– 100gr cokolade za kuhanje
– 300gr Plazme
– 2 velike vrecice kroasana (cokoladni i bijeli fil)
– 2 slaga
– 1 slag krema od vanilije (ili cokolada) za ukrasavanje
– malo mlijeka da bi se natopili kroasani i Plazma
– 2 slaga
– 1 slag krema od vanilije (ili cokolada) za ukrasavanje
– malo mlijeka da bi se natopili kroasani i Plazma
Priprema
U malo mlijeka (od 1 litre) razmutiti pudinge, gustin i secer pa ukuhati u ostatak mlijeka.
Kada se ohladi fil, pjenasto umutiti margarin u koji dodajemo fil, pa prepolovimo na dva dijela.
Jedan dio ostaje zut, a u drugi stavimo otopljenu cokoladu.
U malo mlijeka (od 1 litre) razmutiti pudinge, gustin i secer pa ukuhati u ostatak mlijeka.
Kada se ohladi fil, pjenasto umutiti margarin u koji dodajemo fil, pa prepolovimo na dva dijela.
Jedan dio ostaje zut, a u drugi stavimo otopljenu cokoladu.
Plazmu umacemo u mlijeko i poredamo na tacnu. Preko stavimo zuti fil. Zatim, umacemo kroasane (redamo, jedan crni, jedan zuti, da bude šareno) i njih redamo na zuti fil.
Premazemo smedji fil i preko dva slaga. Slag krem umutite ako zelite ukrasiti spricom za ukrasavanje.
Posluživanje
Ukoliko vam fil bude rijedak, slobodno dodajte mljevenu Plazmu dok se ne zgusne koliko zelite.
Prijatno…
Premazemo smedji fil i preko dva slaga. Slag krem umutite ako zelite ukrasiti spricom za ukrasavanje.
Posluživanje
Ukoliko vam fil bude rijedak, slobodno dodajte mljevenu Plazmu dok se ne zgusne koliko zelite.
Prijatno…
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar