nedjelja, 3. lipnja 2018.

Jednostavna slatka čokotan pita..



Sastojci


300 g oštrog brašna
žličica praška za pecivo
3 kašike šećera
150 g margarina
1 jaje
Nadjev
500 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od čokolade
80 g čokolade
70 g margarina
Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka.Tijesto podijeliti na 2 dijela.Svaki dio zamotati u prozirni najlon.
Jedan dio staviti u hladnjak,a jedan dio u zamrzivač na 1 sat.
Dok se tijesto hladi raditi slijedeće:
Skuhati nadjev:od 500 ml mlijeka odvojiti par kašika i razmutiti puding i šećer.
Preostalo mlijeko staviti na vatru,dodati čokoladu i kuhati(povremeno promiješati da se čokolada rastopi) .
U uzavrelo mlijeko ukuhati masu pudinga i šećera.Kuhati 2-3 minuta dok smjesa ne postane gusta.
U još vruću masu dodati margarin narezan na kockice,promiješati da se rastopi.
Ohladiti uz povremeno miješanje da se ne napravi kožica.
Lješnjake ispržiti na tavi,oguliti kožicu(trljajući između dlanova).Lješnjake staviti u vrečicu ili zamotati u kuhinjsku krpu i usitniti batom za meso.

Ako se koriste orasi,na isti ih način usitniti.
Razvaljati dio tijesta koji je bio u hladnjaku(na vel. 21×28).Prenijeti ga u lim koji se prethodno pomasti i pobrašni.
Staviti u ugrijanu pećnicu na 10-tak minuta.
Izvaditi do pola pećenu koru,staviti nadjev i ravnomjerno ga razmazati.
Preko nadjeva posipati lješnjake(orase).
Izvaditi drugi dio tijesta iz zamrzivača i naribati preko nadjeva.
Peći oko 40 min/180.Pećeni i ohlađeni kolač posipati šećerom u prahu.
izvor : kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...