POTREBNI SASTOJCI:
3 želatine
1+2 decilitra vode
pola kg šećera
pola extrakta od banana
200 dekagrama čokolade
5 dekagrama margarina
3 zlice ulja
NACIN PRIPREME:
Tri želatine rastopiti u jedan deciliar vode i ostaviti da malo nabubri.
Dodati još 2 dl vode i staviti da prokuha (nesmije vriti).
Skinuti sa vatre i istresti u 1/2 kg šećera i sve zajedno miksati 15 minuta bez prestanka.
U gotovo dodati 1/2 extrakta od banane i promješati.
Istresti u dobro nauljenu tepsiju, a tek onda početi praviti čokoladnu glazuru, koju treba ostaviti par sekundi da stane i preliti preko kolača.
Kad se čokolada stegne, rezati nožem, koji se treba stalno umakati u vrelu vodu, radi lakšeg rezanja. Nakon toga uživati u poslastici… I naravno ne zaboravite podijeliti s prijateljima.
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar