Sastojci:
1 kg mladih borovih iglica
1 kg šećera
1 velika staklenka
1 kg mladih borovih iglica
1 kg šećera
1 velika staklenka
loading…
Priprema:
Borove iglice preprati u čistoj vodi i staviti na krpu da se posuše, najbolje preko noći, u veliku staklenku redati red borovih iglica, red šećera, zatvoriti hermetički staklenku i staviti na osunčan prozor cca 40 dana, svako toliko staklenku potresti(ne otvarati).
Kada prođe 40-45 dana sirup ocijediti kroz gustu gazu i kada zagusti upotrebljavati 3-4 žličice na dan, pošto sam i sama astmatičarka ja ga počnem upotrebljavati već na početku 9 mjeseca kao podlogu za predstojeću zimu, djeci ga dajem kod kašlja ili kod gustog šlajma.Također bih željela napomenuti da se umjesto šećera može staviti med. Djeci se daje nakon navršene godine dana.
Posluživanje:
mislim da sve što je na prirodnoj bazi može pomoći naravno ako se ne pretjeruje, ali kada zagusti tu je medicina koja nam pomaže, iako znamo da svi bježimo od antiobiotika, raznih sirupa, …amilofilina itd.Mislim da jedna kvalitetna podloga može naše stanje pripremiti za hladne zimske dane, a tu je naša priroda i stvarno je iskoristim. Izvor.coolinarika.com
Priprema:
Borove iglice preprati u čistoj vodi i staviti na krpu da se posuše, najbolje preko noći, u veliku staklenku redati red borovih iglica, red šećera, zatvoriti hermetički staklenku i staviti na osunčan prozor cca 40 dana, svako toliko staklenku potresti(ne otvarati).
Kada prođe 40-45 dana sirup ocijediti kroz gustu gazu i kada zagusti upotrebljavati 3-4 žličice na dan, pošto sam i sama astmatičarka ja ga počnem upotrebljavati već na početku 9 mjeseca kao podlogu za predstojeću zimu, djeci ga dajem kod kašlja ili kod gustog šlajma.Također bih željela napomenuti da se umjesto šećera može staviti med. Djeci se daje nakon navršene godine dana.
Posluživanje:
mislim da sve što je na prirodnoj bazi može pomoći naravno ako se ne pretjeruje, ali kada zagusti tu je medicina koja nam pomaže, iako znamo da svi bježimo od antiobiotika, raznih sirupa, …amilofilina itd.Mislim da jedna kvalitetna podloga može naše stanje pripremiti za hladne zimske dane, a tu je naša priroda i stvarno je iskoristim. Izvor.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar