Sastojci:
0,5 l tekućeg šlaga
0,5 l kiselog vrhnja
15 dkg šećera
15 dkg čokolade
10 kom suhih izdrobljenih keksa(petit beure)
malo drobljenih lješnjaka, oraha, badema
Priprema:
Umuti šlag. Dodaj kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksaj. Rastopi čokoladu na pari. U posudu stavi 1/3 kreme, posipaj 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema ( možete koristit i samo jednu vrstu orašastog voća), te polij 1/2 čokolade.
Umuti šlag. Dodaj kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksaj. Rastopi čokoladu na pari. U posudu stavi 1/3 kreme, posipaj 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema ( možete koristit i samo jednu vrstu orašastog voća), te polij 1/2 čokolade.
Ponovno stavi smjesu šlaga i vrhnja, te ponovi postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom. Stavi preostalu smjesu šlaga i vrhnja. Stavi preko noći da se dobro zamrzne. Prije posluživanja izvadi jedno 15-ak minuta da se lakše reže. Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja… pustite mašti na volju!
Izvor.kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar