Sastojci
Biskvit:
Biskvit:
- 3 kom žumanjka
- 140 g smeđeg šećera
- 100 g omekšalog maslaca
- 3 velike žlice kakaoa
- 1 žlicu sitno sjeckane tamne čokolade
- 4 žlice mlijeka
- 80 g brašna
- 1/2 omota praška za pecivo
- snijeg od tri bjelanjka
- za preliti biskvit:
- 6 žlica vrućeg mlijeka + žlica ruma
Krema:
- 2 kom jaja
- 4 ravne žlice oštrog brašna
- 1 omot vanili šećera
- 2 velike žlice šećera
- 3 dl mlijeka
- 120 g maslaca
- 250 g gotovog kesten pirea
Glazura:
- 4 žlice nugata
- 1 dl tekućeg slatkog vrhnja
- ribana čokolada,tučeno slatko vrhnje
Priprema
Pjenasto izmješajte omekšali maslac sa šećerom dodajući jedan po jedan žumanjak,dodati mlijeko i mješavinu od brašna,kakaoa i praška za pecivo,lagano izmješajte u u ujednačenu masu,dodajte sjeckanu čokoladu i žlicu po žlicu čvrso tučenoga snijega od bjelanjaka.
Pjenasto izmješajte omekšali maslac sa šećerom dodajući jedan po jedan žumanjak,dodati mlijeko i mješavinu od brašna,kakaoa i praška za pecivo,lagano izmješajte u u ujednačenu masu,dodajte sjeckanu čokoladu i žlicu po žlicu čvrso tučenoga snijega od bjelanjaka.
Lim premažite masnoćom i pospite krušnim mrvicama,isipajte smjesu,poravnajte i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 C oko 30 min.dok se rubovi biskivita ne odvoje od stijenki lima.
Prokuhajte mlijeko i rum,i pečeni vruć kolač odmah ujednačeno prelijte mlijekom i rumom.Ostavite ga hladiti.
Za kremu mikserom pjenasto izmješajte jaja sa dvije žlice šećera,brašnom i vanili šećerom,zakuhajte ovu smjesu u kipućem mlijeku,kuhajući dok god se krema fino ne zgusne.Maknite sa vatre,pokrijte prozirnom folijom da biste izbjegli stvaranje kožice na kremi i ostavite ju hladiti. Pjenasto izmješajte maslac,dodajte kesten pire,i mikserom primješajte kuhanoj ohlađenoj kremi.
Gotovom kremom premažite biskvit.
Gotovom kremom premažite biskvit.
Za glazuru na pari otopite Nutellu i slatko vrhnje,lagano mješajući dok ne dobijete finu glatku masu,maknite sa pare,malo ju ostavite da se prohladi i tada njome prelijte kolač.
Kolač ostavite najmanje 2 h u hladnjaku,najbolje je kolač napraviti dan ranije da se dobro ohladi.
Ukrasite ga po želji tučenim vrhnjem ili naribanom čokoladom-
Kolač ostavite najmanje 2 h u hladnjaku,najbolje je kolač napraviti dan ranije da se dobro ohladi.
Ukrasite ga po želji tučenim vrhnjem ili naribanom čokoladom-
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar