Sastojci
Za kore
-600g brasna t-400 meko
-150g masti ili margarina
-150g secera
-2 jaja
-1 prasak za pecivo
-1dl mleka
-150g masti ili margarina
-150g secera
-2 jaja
-1 prasak za pecivo
-1dl mleka
Za fil
-300g mlevenih oraha
-5 punih kasika dzema od kajsija ili sljiva
-malo ekstrakta ruma
-150g secera
-50g cokolade za kuvanje
-100g margarina
-2dl mleka
-2 izmrvljene kore(prati postupak pripreme)
-5 punih kasika dzema od kajsija ili sljiva
-malo ekstrakta ruma
-150g secera
-50g cokolade za kuvanje
-100g margarina
-2dl mleka
-2 izmrvljene kore(prati postupak pripreme)
Glazura
-100g cokolade
-3kasike secera
-3kasike vode
-50g margarina
-3kasike secera
-3kasike vode
-50g margarina
Priprema
Za kore:
U posudi pomesati brasno,prasak za pecivo,secer,jaja i mast,dodati mleko pa zamesiti glatko ne lepoljivo testo. Podeliti na 4 jufke. Razviti svaku dimenzije 30x20cm i peci na prevrnutom plehu na 200 stepeni.Svaka se pece oko 10 min. cim vidite da krajeevi pocnu da rumene,vadite i prevrnite na zicu da se hladi. 2 po vama najlepse kore,ostavite,a druge 2 izdrobite ili sameljite jer su potrebne za fil.
Za fil pomesajte orahe,izdrobljene kore,secer,rum,dzem,rdodati otopljenu cokoladu i margarin pa mleko i sve promesati. Koru staviti na tacnu malo poprskati sa mlekom ,naneti sav fil,pa drugu koru,takodje poprskati sa malo mleka i odgore naneti glazuru.
Za glazuru:
Otopiti cokoladu na tihoj vatri zajedno sa margarinom secerom i vodom pa premazati preko kolaca. Kolac je najbolje da prenoci i tek onda seci na kocke ili stanglice.
Preuzeto sa: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar