utorak, 14. veljače 2017.

PRIRODNI PREPARATI ZA BRZI RAST KOSE...

Upotrebom raznih preparata i uređaja za kosu, neosporno je da dolazi do njenog oštećenja, pa čak i opadanja. Možda je vrijeme da pokušate s nekim prirodnim preparatima koje možete napraviti kod kuće.

1. RICINUSOVO ULJE

Ulje koje je vrlo dobro poznato po svojim dobrim svojstvima za regeneraciju kože i kose, pa čak i noktiju. Upotrebljavajte ga pažljivo, jer dugotrajnom upotrebom može, zaista čudno, ali da dođe do isušivanja kože vlasišta glave. Preporuka je da se 1-2 puta tjedno umasira u vlasište, pogotovo na kritičnim mjestima, gdje vam je proređenija kosa ili je čak totalno opala. Ostavite da ulje djeluje preko noći. Ujutro operite kosu nekim blagim šamponom za decu.Ricinusovo ulje možete pomiješati s bademovim uljem ukoliko želite veći sjaj svoje kose.
Ovaj preparat jako brzo daje vidljive rezultate.

2. ISPIRANJE SIRĆETOM

Zvuči kao da je ova metoda gruba, ali ako znamo da je kiselost kose od 3.5 do 5.5 pH, onda uporabom alkalnih šampona kosu izbacujemo iz prirodnog balansa. Dok ocat vraća kosu u prirodno stanje, sprečava rascvjetale vrhove i daje sjaj kosi. Posebno se preporučujeprirodnim plavušama. Mada mogu koristiti i crnke, ali ne baš često 0,1 u 14 dana. Napravite miksturu od 1 dijela octa i 2 dijela vode i njom odradite posljednje ispiranje kose.
Ukoliko se ovom metodom koristiti leti, onda će vam kosa posvijetliti na suncu.

3. ŽUMANCE I MASLINOVO ULJE

Bogato proteinima, vitaminima i hranjivim masnim kiselinama, žumanjak ne samo da Cekos učiniti mekšom, sjajnijom i zdravijom, nego će joj pomoći i da brže raste. Da biste dobili sve blagodeti žumanceta, potrebno je da pomiješate 2 žumanca (1 ako imate kratku kosu) i 2 žlice maslinovog ulja (odn. 1 žlicu), razrijedite s malo vode, pa polako i temeljito umasirajte ovu masku u kosu i vlasište. Držite na glavi oko 20 minuta i dobro isperite.

4. ČIĆKOVO ULJE

Čičkovo ulje sadrži kalcij, kalij, željezo, vitamine i mnoge druge dragocjene tvari koje kosa, baš kao i tijelo trebaju. Preparat koji vole koristiti svi, pa i oni koji nemaju probleme sa kvalitetom kose, jer čini kosu lijepom, lepršavom i sjajnom, a ujedno čini i dakos brže raste. Čičkovo ulje njeguje kosu i rješava probleme kao što su upale, perut i sl.. kožni problemi glave. Preparat se sastoji od po jedne žlice ulja od bosiljka, lavande i ružmarina. Od te uljane mješavine uzmite 5 kapi i pomiješajte s 1 žlicom gela od aloe vere i čičkova ulja. Umasirajte preparat u kožu glave i ostavite što duže možete. Zatim kosu temeljito operite šamponom.

5. RUŽMARIN

Ova moćna biljka ne samo da će učiniti vašu kosu nevjerojatno mekom nego će stimulirati njen rast. Kosu hrani i jača, pomaže kod problema s istanjenim kosom i opadanja kose. Ne gubite ništa isprobati ovaj jednostavan losion iz vaše vlastite kuhinje. Skuhajte 2 žlice suhog lista ružmarina sa 300 ml vode. Kad se tekućina ohladi, umasirajte je u kosu i vlasište, počevši od krajeva. Pošto losion nije masan, nije potrebno da ga ispirete, tako da ne morate čekati da vam se kosa uprlja da biste je nanijeli.
Sa ovom količinom bićete mirni bar 20 dana.

IZVOR zanimljivosti365.

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...