ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Piletina sa začinima u umaku od gljiva

  •                                                                                                                                                              
                                                                                                                     

    Sastojci

    3 osobe
    • 850 g piletine: 3 batka+3 karabatka
    • sol
    • 3 žlice maslinovog ulja
    • 1 žlica maslaca
    • 370 g crvenog luka-2 velike glavice
    • 1 režanj češnjaka
    • 300 g šampinjona
    • 1/2 žličice provansalskog sušenog bilja
    • 1/2 žličice crvene mljevene paprike
    • 30 ml bijelog vina
    • 300 ml vrele vode
    • 1/2 kokošje kocke za juhu
    • 1/2 žličice crnog mljevenog papra
    • 1 žlica sitno rezanog peršina
    • 1 žličica brašna
    • 50-100 ml vrhnja za kuhanje, po ukusu
    Dodaj u popis za kupnju

    Priprema

    1. 1.
      U široj tavi zagrijati maslac i maslinovo ulje.
      Meso zarezati duž obje strane kosti, posoliti pa na srednje jakoj vatri popržiti sa svih strana do zlatno žute boje.
      Na ulje stavljati prvo stranu mesa sa više kože.
      Neka meso bude otprilike 3/4 prženo.
      Izvaditi meso na tanjur i poklopiti.
    2. 2.
      Na masnoći od mesa dinstati crveni luk rezan na listiće na jačoj vatri i stalno miješajući. Kad uvene, dodati sitno rezan češnjak. Kad češnjak zamiriše, dodati šampinjone rezane na listiće. Dinstati dok se ne posuši voda koju su šampinjoni pustili.
      Tada umiješati provansalsko bilje i crvenu papriku, malo ih izmiješati sa gljivama na vatri te podliti bijelim vinom. Kad alkohol ishlapi, uliti vrelu vodu i dodati kokošju kocku.
    3. Vratiti meso, poklopiti i kuhati na laganoj vatri oko 40 minuta.
    4. Na kraju dodati brašno razmućeno sa malo vode, papar, po potrebi soli i vrhnje za kuhanje. Sve skupa prokuhati 2 minute.
      Posuti sitno rezanim peršinom i poslužiti (njoki, pire krumpir, pasta...).                                                                                                                                                                                         Izvor .  coolinarika.com    

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...