utorak, 31. siječnja 2017.

DOMAĆICE ĆE GA OBOŽAVATI: Ovo je najlakši čokoladni čizkejk BEZ PEČENJA!


ako vam kuhinja nije omiljena prostorija i ne volite da se u njoj dugo zadržavate, onda sigurno obožavate da tamanite domaće slatkiše, ovaj čizkejk prava je stvar za vas. Pravi se lako, a ne morate ni da uključujete šporet!



POTREBNO JE:
(za 8-10 parčića):
– 7 kašika istopljenog putera,
– 50 g slatkog keksa,
– 680 g krem sira,
– kašičica ekstrakta od vanile,
– 200 g šećera u prahu,
– 200 g istopljene čokolade,
– 125 g šećera u prahu
– 250 g putera od kikirikija,
PRIPREMA:
Ubacite keks u jednu plastičnu kesu i izmrvite ga oklagijom na sitne mrvice. Keks sipajte u činiju, pomješajte ga sa istopljenim puterom i mešajte dok ne dobijete smjesu koja liči na mokar pijesak. Smjesu rasporedite u metalnu okruglu tepsiju i stavite u frižider.
Zatim u velikoj činiji izmešajte krem sir i šećer u prahu i vanilu, i nastavite da mješate dok ne nestanu sve grudvice. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne izjednači. Sipajte fil preko kore od keksa i spatulom izravnjajte i pa opet vratite u frižider.
U velikoj činiji izmešajte puter od kikirikija sa ostatkom šećera u prahu i dobijeni fil sipajte preko čokolade. Nožem ili spatulom izravnjajte vrh i stavite u frižider na 3 sata!


PRIJATNO!


izvor: www.novonovo.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...