POTREBNO JE:
(za 8-10 parčića):
– 7 kašika istopljenog putera,
– 50 g slatkog keksa,
– 680 g krem sira,
– kašičica ekstrakta od vanile,
– 200 g šećera u prahu,
– 200 g istopljene čokolade,
– 125 g šećera u prahu
– 250 g putera od kikirikija,
– 50 g slatkog keksa,
– 680 g krem sira,
– kašičica ekstrakta od vanile,
– 200 g šećera u prahu,
– 200 g istopljene čokolade,
– 125 g šećera u prahu
– 250 g putera od kikirikija,
PRIPREMA:
Ubacite keks u jednu plastičnu kesu i izmrvite
ga oklagijom na sitne mrvice. Keks sipajte u činiju, pomješajte ga sa
istopljenim puterom i mešajte dok ne dobijete smjesu koja liči na mokar
pijesak. Smjesu rasporedite u metalnu okruglu tepsiju i stavite u
frižider.
Zatim u velikoj činiji izmešajte krem sir i
šećer u prahu i vanilu, i nastavite da mješate dok ne nestanu sve
grudvice. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne
izjednači. Sipajte fil preko kore od keksa i spatulom izravnjajte i pa
opet vratite u frižider.
U velikoj činiji izmešajte puter od kikirikija
sa ostatkom šećera u prahu i dobijeni fil sipajte preko čokolade. Nožem
ili spatulom izravnjajte vrh i stavite u frižider na 3 sata!
PRIJATNO!
izvor: www.novonovo.com
Nema komentara:
Objavi komentar